Nieuws Limburg Buelens wil ban op cash bij kappers

Buelens wil ban op cash bij kappers

Buelens wil ban op cash bij kappers

Kristof Buelens van het gekende kapsalon So Lounge in Hasselt, wil de voorvechter zijn om het zwarte circuit uit de sector te bannen. “We aanvaarden voortaan alleen nog elektronische betalingen”, zegt hij. “We zijn een overtuigd pleitbezorger van een geregistreerd kassasysteem, uiteraard in ruil voor een btw-verlaging. We hopen dat alle andere kappers en beautyspecialisten ons voorbeeld volgen, en de sector een imago krijgt in de lijn van de waarden die wij verdedigen.”

So Lounge is één van de toonaangevende hair & beautysalons in Vlaanderen. De verplichte coronapauze heeft zaakvoeder Kristof Buelens doen nadenken over de toekomst. Daar is een totaal vernieuwd concept uit voortgevloeid, dat hij van zodra de heropening een feit is, wil gaan toepassen. De formule bevat diverse aspecten.

“In de eerste plaats gaan we meer dan ooit inzetten op de personalisatie van de dienstverlening aan onze klanten”, zegt hij. “Wie naar ons komt, moet kunnen genieten van persoonlijke aandacht en luxe. Zo weten we hoeveel melk je graag in je koffie wilt, en welk tijdschrift je het liefste leest tijdens het wachten.” Opvallend is dat Kristof Buelens zijn concept helemaal gaat uittekenen en ter beschikking stellen van andere kappers en beautyspecialisten. “De voorbije jaren hebben we geen nieuwe gasten kunnen aanvaarden omwille van de grote vraag. De verklaring voor dat succes is dat we niet de trends volgen, maar ze zelf bepalen met eigen, unieke creaties. We geloven dat de hele sector er beter van wordt als ze meestappen in de formule waar wij succes mee boeken, met name het creëren van een look die perfect past bij iedere individuele klant. Het is ook aangenamer werken voor het personeel en goed voor het imago van de hele nijverheid.”

Een tweede aspect waar So Lounge een voortrekker in wil zijn, is de verbanning van het zwartwerk. “Sinds april aanvaarden we geen cash geld meer”, stelt Buelens. “Hopelijk zullen alle 25.000 kappers in België volgen. Als we samen de overstap naar een geregistreerd kassasysteem maken, heeft dit een positieve invloed op de staatsinkomsten. We moeten evolueren naar een gezondere maatschappij, met de juiste waarden en normen.” So Lounge anticipeert zo alvast op het actieplan voor fraudebestrijding van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), die alle handelaars zal verplichten om minstens één vorm van elektronisch betalen aan te bieden. Kristof Buelens stelt wel een voorwaarde: “Het beroep moet aantrekkelijk blijven. Daarom hebben we, parallel met onze oproep aan alle kappers, een voorstel ingediend voor btw-verlaging bij het kabinet van minister Van Peteghem. Dat laat toe om kwaliteit én groei mogelijk te maken. En als er dan iets overblijft, willen we een deel investeren in een goed doel dat in lijn staat met onze waarden,” besluit Kristof.

Reageer op dit bericht

Reacties

Franco R. 2021-04-09 10:25:05

Het beste principe voor vooruitgang is 'Transparantie'. Wij werken reeds 10 tallen jaren met betaalautomaat, niks is zo beter en veiliger. Gemak en en snelheid. Geen cash in de la is veiliger en hygiënischer. 6% btw is sowieso een must om concurentiëel te blijven met onze buurlanden. Persoonlijk weet ik niet als de pijlen richten op dit doel wel de uitkomst is voor de sector. Eerder de inspanningen om je diensten pakket uit te breiden en betere diensten per klant te kunnen leveren is wel een voor de hand liggende oplossing om rendement te verhogen.

Wim S. 2021-04-09 08:52:44

Beste, Als grootste H&B van Vlaanderen hebben jullie makkelijk praten. Als klein eenmanszaaksalon waar nog veel oude mensen komen en waar iedere euro nog welkom is, is dit geen goed voorstel. Vooraleer je zulke uitspraken doet kan je beter even overleggen met alle zelfstandigen. Niemand houd je tegen om dit te doen maar spreek in eigen naam en niet voor anderen.

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diepenbeek, Genk
Diepenbeek

Buitenlanders knielen voor knie-specialist

De gekende revalidatiewetenschapper en kinesitherapeut Bart Dingenen wordt mede-vennoot bij Motion to Balance, de multidisciplinaire groepspraktijk voor osteopathie en kinesitherapie… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.