Nieuws Limburg Buitenmeubels uit Bilzen voor luxe hotelketens

Buitenmeubels uit Bilzen voor luxe hotelketens

Buitenmeubels uit Bilzen voor luxe hotelketens

Tribu is een merk van design buitenmeubilair met 2 vestigingen, in Bilzen (assemblage en magazijn) en in Zutendaal (kantoren). “We hebben nu een stuk grond kunnen bijkopen achter ons gebouw in Bilzen, zodat we daar zo’n 3000 m2 kunnen bijbouwen,” zegt gedelegeerd bestuurder Lode De Cock. Het terrein ligt op de nieuwe industriezone De Kieleberg. “We willen daar in de eerste plaats nieuwe magazijnruimte bijcreëren, een investering van bijna een miljoen euro. In een latere fase, over een jaar of 2, gaan we hier ook een prestigieus kantoorgebouw neerzetten.”

Luxehotels en resorts
Het gaat Tribu dus duidelijk voor de wind. “Dat komt vooral omdat we een totaal nieuw marktsegment hebben aangeboord,” aldus nog Lode De Cock. “Waar we vroeger voor 90% gefocust waren op de retail naar particulieren, verkopen we nu ook aan luxueuze hotelketens, resorts en andere grootschalige infrastructuurprojecten. Vooral voor de verre export. We hebben in het buitenland de naam van een absoluut topmerk te zijn, terwijl we in België zelf soms iets minder chauvinistisch onthaald worden.” Eén van de grote bestellingen die Tribu mocht noteren is voor de Princess Nour University in Saoudie Arabië, waar een erg luxueuze campus voor vrouwelijke studenten wordt gebouwd. “Intussen hebben die mensen hier al voor bijna een miljoen aan buitenmeubels gekocht,” rekent Lode De Cock.

Tribu wil in 2011 qua omzet de draad weer oppikken van het topjaar 2008, toen 13,2 miljoen euro werd geboekt. “We gaan daar allicht wel over, maar met hoeveel is nog de vraag…”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.