Nieuws Limburg Buntinx mag testen of coronavaccins werken

Buntinx mag testen of coronavaccins werken

Buntinx mag testen of coronavaccins werken

Psychiater Erik Buntinx, die in Alken het onderzoekscentrum Anima Research Center leidt, heeft de accreditaties ontvangen om twee kandidaat-vaccins tegen het coronavirus te testen. De bezieler van het voormalige PharmaNeuroBoost gaat ook een alternatieve behandelmethode voor besmette coronapatiënten uitproberen.

Naast zijn private psychiatrische kliniek in Alken, voert Erik Buntinx (58) in zijn Anima Research Center studies uit naar nieuwe medicijnen. Hij focust zich al meer dan 25 jaar voornamelijk op de ontwikkeling van toepassingen tegen depressies en schizofrenie. Met wisselend succes. Zo werd zijn bedrijf PharmaNeuroBoost in 2013 failliet verklaard, en ging hij een jaar later met de opvolger PNBDevCo van start om een nieuw wondermiddel op de markt te brengen (lees artikel). Buntinx wordt in de sector nog steeds beschouwd als een belangrijke speler om een middel tegen bipolaire stoornissen en andere psychiatrische klachten in de rekken te krijgen.

Intussen voert hij tests uit voor grote farmahuizen als Janssen Pharmaceutica (J&J), sinds 2 jaar ook buiten de psychiatrie. Daarvoor beschikt het Anima Research Center over vijf verblijfkamers voor proefpersonen, een uitgerust laboratorium en een goedgekeurde apotheek voor experimentele medicatie. De meest recente opdracht is de test van twee kandidaat-vaccins tegen corona in de eindfase (fase III). Daarnaast mag het Alkense onderzoeksbedrijf ook de testen uitvoeren voor een alternatieve behandeling van corona, op basis van kunstmatige antistoffen.

“Voor deze testen zijn twee contracten rond, het derde zal binnenkort ondertekend worden”, zegt Erik Buntinx in Het Belang van Limburg. Voor de uitvoering heeft Amina Research Center trouwens dringend duizend proefpersonen nodig.

DC/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Borgloon, Hasselt
Borgloon

Financieel trio vergroot actieterrein

Finvision Hasselt, het financieel advieskantoor van vennoten Jurgen Jackers, Dirk Blanpain en Hilde Albert, gaat uitbreiden naar de Kempen. Vanaf… Lees meer

Meest gelezen in deze regio