Burocad koopt extra machines en bedrijfspand

Precies 20 jaar na de start, is drukkerij Burocad uit Peer opnieuw aan uitbreiding toe. Zaakvoerder Mieke Neven heeft zopas geïnvesteerd in 4 nieuwe machines, en die hebben plaats nodig. Vandaar dat iets verderop dan de huidige locatie, een nieuw pand werd aangekocht. Dit jaar nog zal Burocad verhuizen en meteen dubbel zoveel plaats hebben.

[caption id="attachment_7768" align="alignright" width="200"]Mieke Neven (Burocad). Mieke Neven (Burocad).[/caption]

"Van de 4 nieuwe machines zijn er 2 printers en 2 afwerkingsmachines," zegt Mieke Neven. "Bijzonder trots zijn we op onze nieuwe groot-formaat-printer, waarmee displays, gevelpanelen, werfborden of pancartes kunnen gemaakt worden. Deze machine, een SwissQPrint, is de absolute wereldtop én een uniek in België. Een serieuze investering, maar eentje die ons verder onderscheidt in de markt."

Om deze groei verder te ondersteunen, zijn er 4 nieuwe medewerkers aangeworven, waardoor de teams in Peer en Hasselt nu samen 29 mensen tellen. De equipe van Peer zal bovendien weldra verhuizen. “We waren al even aan het uitkijken naar een grotere locatie voor onze productie," zegt Mieke Neven nog. "Veel van onze medewerkers wonen zeer kortbij, komen zelfs met de fiets naar het werk. Vandaar dat we in de buurt hebben gezocht naar een nieuw pand. Hiermee verdubbelen we onze productieoppervlakte en dat is nodig." Voor de huidige locatie zal een nieuwe huurder gezocht worden.

Wil je de reportage bekijken van dit nieuwsitem op Made in Limburg TV? Kijk dan hier onder!