bookinabox1-300×203-1

Business angel investeert in Book in a Box

Het Hasseltse duo Sylvia Feytons en Steven Gardyn heeft via het Vlaamse netwerk van business angels (BAN Vlaanderen) vers geld gevonden voor hun vorig jaar gestarte project Book in a Box. De twee gaan het geld vooral gebruiken om de naambekendheid op te krikken. Book in a Box is de jongste telg onder de cadeaubonnen, en biedt sinds eind vorig jaar geschenkdoosjes vol leesplezier aan. (Lees artikel over start-up hier.) De ontvanger mag zijn favoriete boek bestellen via de site www.bookinabox.be, en krijgt het thuis geleverd.

“We hebben sindsdien veel positieve reacties ontvangen. Het concept is dus goed, maar de naambekendheid van ons project laat nog te wensen over”, zegt zaakvoerder Steven Gardyn. “Gelijkaardige formules hebben twee tot drie jaar nodig gehad om door te breken.”

Dankzij BAN Vlaanderen is een business angel bereid gevonden om mee te stappen, samen met de inbreng van de stichters goed voor 125.000 euro aan vers geld. Ook het Participatiefonds stelt evenveel ter beschikking via een achtergestelde lening om de plannen te helpen realiseren.

Steven Gardyn en Sylvie Feytons van Book in a Box. (Foto: HBvL)