pieter-smeets-300×225

C.E.O.-Limburg en Voka smelten samen

De club voor ondernemers-eigenaars C.E.O.-Limburg gaat volledig op in Voka Limburg. Meer specifiek wordt er een nieuwe afdeling binnen Voka opgericht, die -hou u vast- C.E.O.-Limburg Voka Family Business Center zal gaan heten. Het doel is om vanuit deze groepering ondersteuning te bieden aan familiale ondernemers, en dit vooral door een netwerk van contacten aan te bieden, opleidingen te organiseren en andere producten en diensten uit te werken, zoals een ondernemersreis, counseling, overnamebegeleiding, studiebeurzen, enzovoort.

C.E.O.-Limburg is een club die al langer nauwe banden met Voka onderhield. "In de voorbereiding van mijn voorzitterschap, ben ik ook met hen gesprekken gestart over de toekomst van onze werking, en daaruit bleek dat er een grote gemeenschappelijke deler was", zegt Francis Wanten, voorzitter van Voka Limburg. "Ook wij tellen veel bedrijven in familiale handen, die dezelfde ondersteuning als bij C.E.O.-Limburg nodig hebben. Vandaar dat we de krachten hebben gebundeld en speciaal voor deze doelgroep het C.E.O.-Limburg Voka Family Business Center (FBC) hebben opgericht."

Het FBC zal de bestaande activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken, lunchcauserieën, de Ondernemersuniversiteit, de Business Happening of de ondernemersreis, blijven organiseren. Daarnaast worden er bijkomende producten en diensten op poten gezet. "Zo komt er een uitgebreide werking rond overdracht en overname met info- en inspiratiesessies, maar ook diverse kort- en langlopende trajecten om familiale ondernemingen te ondersteunen," zegt Bart Balis, die voorzitter van de stuurgroep blijft. "Er wordt eveneens een OndernemersCouncil opgestart, waarbij familiale ondernemers een persoonlijke 'sparring partner' toegewezen krijgen en vragen kunnen voorgelegd worden aan een pool van ervaren, familiale ondernemers.” Een andere nieuwigheid is dat 20 starters een toelage van 1.000 euro krijgen om de Ondernemersuniversiteit te volgen.

pieter-smeets-300x225Pieter Smeets (34), die vroeger actief was bij Voka Limburg en sinds 1 september als directeur van C.E.O.-Limburg fungeert (foto), zal ook de nieuwe entiteit aansturen. "Zijn zin voor ondernemerschap is de garantie voor een optimale ondersteuning van de eigenaars-ondernemers," besluit Francis Wanten.