Nieuws Limburg Cabinetard moet Limburgse arbeidsmarkt vlot trekken

Cabinetard moet Limburgse arbeidsmarkt vlot trekken

Cabinetard moet Limburgse arbeidsmarkt vlot trekken

Vanaf 1 juli wordt Joris Philips (37) de nieuwe directeur van VDAB Limburg. Hij volgt in de functie Tinne Lommelen op, die ondertussen is verhuisd naar Hogeschool PXL. “Uitdagingen genoeg op de arbeidsmarkt in Limburg”, zegt de man in een eerste reactie.

Joris Philips studeerde onder meer moderne geschiedenis, internationale relaties en conflictmanagement aan de KU Leuven. De laatste jaren was hij actief op het kabinet van Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), eerst als persadviseur op het kabinet Onderwijs, nadien ook als adviseur op het kabinet Werk en Economie van Crevits. Tot hij op 1 juli aan de slag gaat als nieuwe directeur van VDAB Limburg, blijft hij de overgang verzekeren op het kabinet van de nieuwe Vlaamse minister van Werk, Jo Brouns (CD&V), de opvolger van Hilde Crevits.

Voordien had Joris Philips al bijna 10 ervaring opgedaan bij de VDAB. Hij ging er in 2007 aan de slag als projectbeheerder en schopte het er tot projectmanager. Hij kent het huis dus goed. Eén van zijn stokpaardjes was er het ontwikkelen van initiatieven om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Joris Philips groeide op in Tervuren en woont in Tienen.

Vanaf 1 juli komt hij aan het hoofd te staan van VDAB Limburg met zijn 500 medewerkers. “Joris Philips is als beste kandidaat uit de selectie gekomen. Hij is zijn carrière ooit gestart bij VDAB en keert nu terug als directeur van VDAB Limburg. Hij wist ons te overtuigen met zijn visie en een sterke affiniteit met onze dienstverlening”, zegt gedelegeerd bestuurder Wim Adriaens van de Vlaamse VDAB.

“Een eer”
“Ik beschouw het als een eer om de VDAB in Limburg te mogen leiden”, zegt Joris Philips in een eerste reactie. “Nu de arbeidsmarkt in brand staat, zijn er meer dan genoeg uitdagingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we die hordes met het uitstekende team van VDAB Limburg kunnen tackelen. Als provinciaal directeur sta je immers mee aan het roer van een organisatie met impact, waar de boodschap wordt uitgedragen dat werken mensen gelukkig maakt, maar dat werken ook zorgt voor structuur, eigenwaarde en betrokkenheid bij de samenleving. De dienstverlening van de VDAB hoort burgers én werkgevers daarin maximaal te ondersteunen. Dit is een verhaal dat ik in Limburg mee wil uitbouwen en uitdragen, samen met elke medewerker én partner van VDAB.”

De nieuwe directeur van VDAB Limburg vervangt er Tinne Lommelen. Zij liet haar academische carrière bij de UHasselt vallen, om eind 2017 de handschoen op te nemen als directeur bij VDAB Limburg. In oktober 2021 gaf ze verrassend genoeg te kennen er te vertrekken. Zij ging in op de vraag om directeur financiën en bedrijfsvoering te worden bij de Hogeschool PXL.

Koterijen
Bij haar vertrek liet ze nog een indringende boodschap achter. Volgens Lommelen heeft de Belgische arbeidsmarkt wel wat gemeen met de Belgische fiscus. “We zijn goed in het blijven bouwen van koterijen. Het is hoog tijd voor een fatsoenlijke renovatie, die rekening houdt met digitalisering, duurzaamheid en diversiteit.” Er zijn dus inderdaad uitdagingen genoeg voor haar opvolger Joris Philips.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.