Kunstennacht Z33

Café tussen de kunst zoekt exploitant

Museumbezoekers die graag een stuk Limburgse vlaai verorberen, vergezeld van een dampend kopje koffie of een hoppig speciaalbiertje, moeten nog even geduld oefenen tot Z33 een nieuwe uitbater voor de brasserie heeft gevonden. Kandidaat?

Kunstencentrum Z33, pal in het centrum van Hasselt, is een gerenommeerd museum en atelier, dat dagelijks vele bezoekers vanuit alle uithoeken van het land over de vloer krijgt. Zoals dat overal ter wereld het geval is in topmusea, beschikt Z33 ook over een café, waar allerlei dranken en een beperkte selectie van gerechten wordt aangeboden. Om deze horecazaak te runnen, is het kunstencentrum nu op zoek naar een uitbater. Kandidaten kunnen zich nog tot 15 maart melden.

"Onze ideale kandidaat werkt een horecaconcept uit dat concreet aansluit bij de identiteit van Z33 als open, gastvrij kunstenhuis waar kwaliteit voorop staat", zegt Annick Billen. "We moedigen in het bijzonder lokale handelaars aan die gekend zijn om hun kwaliteitsvolle producten en open staan voor sociale partners. Uiteraard moet er in de logistieke organisatie van de horeca voldoende aandacht zijn voor duurzaamheid en hygiëne en wordt er specifiek aandacht gevraagd voor de context van het gebouw."

De kandidaten voor de concessie kunnen een contract van 9 jaar in de wacht slepen. De uiterste indiendatum voor de kandidaturen is 15 maart om 9u. Na de gunning begint de concessie te lopen vanaf 30 april.