Callant Peter

Callant effent via KRC Genk het pad voor overnames

Het gekende verzekeringskantoor Callant wil door middel van overnames de Limburgse markt inpalmen. Om die ambitie te ondersteunen, wordt gewerkt aan het vergroten van de lokale naambekendheid. Het is in dat kader dat Callant heeft beslist om sponsor te worden van KRC Genk, en nog geen kleintje, begot.

Callant is een verzekeringsmakelaar van West-Vlaamse origine, die intussen tot één van de grootste in het land behoort. Ondernemer Peter Callant voert een intensieve expansiestrategie, wat heeft geleid tot 3 fysieke kantoren (Oostkamp, Antwerpen en Geel). Het bedrijf wil nu verder groeien in Limburg en de Kempen, en kiest ter ondersteuning voor een partnership met KRC Genk. "Sport zit én blijft in ons DNA", zegt Peter Callant. "Vandaar dat we onze marketingstrategie baseren op sportsponsoring. Door verschillende sporten te ondersteunen, blijven we in contact met onze klanten. Sport zorgt voor verbinding en brengt mensen samen.”

Sinds de start van dit seizoen is Callant Insurance & Financial Advice niet alleen de nieuwe top 10-sponsor, maar ook de nieuwe verzekeringsmakelaar van KRC Genk. "We genereren een terugverdieneffect door de gesponsorde en hun sponsors te verzekeren", aldus nog Peter Callant. "Daarnaast is het met deze deal onze betrachting om te converseren over sport en sport te faciliteren in de bedrijfscultuur. Tot slot willen we hiermee ook inzetten op hospitality en zo belevenissen aanbieden aan onze klanten en medewerkers."

Callant geeft aan dat deze strategie moet leiden tot een verbreding van het netwerk, en dat het pad moet effenen om in Limburg te groeien via overnames. "Gezien de nabijheid zal het ook helpen om ons kantoor in de Kempen verder uit te bouwen", besluit Peter Callant.