CALU-Kuipke-02-300×300

Calu (Lummen) renoveert dak van Gentse Kuipke

Het Kuipke in Gent is zonder twijfel de meest bekende wielerpiste van ons land. Het imposante gebouw was echter niet meer in de beste bouwkundige staat. Daarom diende de gigantische overspanning, een plafond van 5.600 m² volledig vernieuwd te worden. De firma Calu uit Lummen haalde de opdracht binnen en rondde na 3 maanden intensieve arbeid het project vorige maand helemaal af. "We moesten het oude plafond uit vezelplaten eerst demonteren en verwijderen," licht zaakvoerde Raf Bervoets toe. "Vervolgens hebben we nieuwe mineraalvezelplaten geplaatst. Deze hebben zeer goede akoestische en brand-technische eigenschappen."

De klus was een huzarenstukje, aangezien de hoogte minimaal 13 meter bedroeg er een 3 keer een gigantische stelling van ongeveer 25.000 m³ moest opgebouwd worden. Calu riep dan ook de assistentie in van collega-aannemer Valedro uit Tongeren.
"Het stadsbestuur van Gent is zeer tevreden met het resultaat en wij zijn uiteraard ook heel fier om deze prestigieuze opdracht aan ons portfolio te kunnen toevoegen," besluit Raf Bervoets.