Nieuws Limburg Carglass is nationale HR-Ambassadeur

Carglass is nationale HR-Ambassadeur

Carglass is nationale HR-Ambassadeur

Het HR-team van Carglass werd donderdagavond verkozen tot HR-ambassadeur 2020. Daarmee treedt de Limburgse ruitenhersteller toe tot een zeer select clubje van bedrijven met een uitmuntend HR-beleid.

Het was Bart Lambrechts, de People Director van Carglass, die de prijs ging ophalen bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Daar werd het virtuele HR Gala georganiseerd, met Pieter Timmermans, CEO van het VBO en juryvoorzitter, als gastheer.

Het HR Gala wil aan het vakgebied Human Resources Management, de moderne term voor personeelsbeleid, extra visibiliteit geven. Het evenement verleent al vijftien jaar een ambassadeursopdracht aan een bedrijf of persoon die als ‘best practice’ kan worden aanzien op het vlak van HR. Verdienste, waarde en uitstraling voor het vakgebied staan centraal bij de keuze van de ambassadeur. Het zijn in het verleden doorgaans grote kleppers geweest die met deze eer mochten gaan lopen, zoals MediaMarkt, Audi of Janssen Pharmaceutica. En ook 1 KMO staat op de erelijst: bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen (2018).

Met Carglass komt er nu dus een tweede Limburgse firma als winnaar uit de bus. Carglass mag zich een jaar lang hét HR-boegbeeld van België noemen. Daarmee worden de inspanningen van Bart Lambrechts en zijn team naar waarde beoordeeld. Het is niet de eerste keer dat Carglass wordt gelauwerd om zijn personeelsbeleid. Zo werd het bedrijf eerder bekroond als Great Place to Work, Best Workplace, Award Investors in People, Limburgse HR-manager van het Jaar (runner-up), Corporate HR Award, enzovoort. Toeval is het dus allerminst…

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Limburg loopt in op hoge lonen

Het gemiddelde salaris van de Limburgers komt steeds dichter bij het Belgische gemiddelde. Waar wij vorig jaar 3% minder verdienden,… Lees meer

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio