Nieuws Limburg Carglass stoot carrosserie-afdeling af

Carglass stoot carrosserie-afdeling af

Carglass stoot carrosserie-afdeling af

Het is 4 jaar geleden dat Carglass met de overname van CARe Carrosserie actief werd in het schadeherstel van voertuigen. De Hasseltse autoglashersteller zette sindsdien alles op alles om deze carrosserie-afdeling -met vandaag 17 vestigingen en 471 medewerkers- op de kaart te zetten. Dat lukte aardig. Maar toch heeft moederbedrijf Belron nu beslist om de divisie te verkopen. “De complexiteit van deze markt, gekenmerkt door vele lokale verschillen en een groot aantal verschillende auto-onderdelen, maken het erg moeilijk om internationale schaalbaarheid te realiseren”, zo luidt de verklaring.

Carglass is een bedrijf dat altijd op zoek is naar innovatie en uitbreiding. In dat kader was het niet verwonderlijk dat eind maart 2017 de overname van CARe werd aangekondigd. Met in één klap 15 servicepunten, kon Carglass nu ook zelf de aanvullende dienstverlening van schadeherstel aanbieden. Het doel was om uit te groeien tot een one-stop-shop voor het fixen van alle schade aan voertuigen: zowel glasbreuk als blikschade.

Nu kondigt Carglass echter aan dat alle carrosserie-activiteiten in België worden overgelaten aan Standard Investment. “De verkoop is het gevolg van een strategische evaluatie door ons moederbedrijf Belron”, zegt Guido De Paepe, CEO van Carglass Belux. “Daarbij werd vastgesteld dat de carrosserie-activiteiten op internationaal niveau niet schaalbaar zijn. De complexiteit van deze markt, gekenmerkt door vele lokale verschillen en een groot aantal verschillende auto-onderdelen, maken het moeilijk om schaalvoordelen te realiseren. Om die redenen hebben de bestuurders van Belron dan ook beslist om alle carrosserie-activiteiten over te laten. We gaan ons voortaan uitsluitend toeleggen op het herstel en de vervanging van voertuigbeglazing.”

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Standard Investment het succesverhaal van Carglass Carrosserie zal verderzetten en een mooie toekomst kan garanderen voor het huidige team van 461 experts,” aldus nog Guido De Paepe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.