Carglass, TCS en Essec zijn Limburgse Gazellen

Het weekblad Trends heeft naar jaarlijkse gewoonte de belangrijkste groeibedrijven van deze provincie bekendgemaakt. In de categorie voor de kleine bedrijven werd Essec Telecom Systems uit Beringen verkozen als Trends Gazelle. Bij de middelgrote bedrijven viel die eer te beurt aan TCS uit Houthalen-Helchteren en bij de groten stond Carglass op het hoogste schavotje. Die laatste wint meteen ook de prijs van Trends Super Gazellen Ambassadeur, als onderneming die in Limburg de afgelopen 10 jaar het sterkst is gegroeid.

Met 86 werknemers is Essec nauwelijks nog een kleintje te noemen, maar aangezien de Essec-winkels in een andere vennootschap zitten, wordt het snel groeiende broertje voor de business-to-business nog als een kleiner bedrijf beschouwd. Vooral de spectaculaire stijging van de brutomarge valt op: van 114.000 euro in 2005 naar 1,6 miljoen in 2009. Mark Decat, één van de 4 zaakvoerders/eigenaars, was uiteraard bijzonder tevreden met de onderscheiding. De zoveelste al voor Essec...

TCS, nog bij velen beter bekend onder de naam van de eigenaars, de familie Timmers, is de laureaat bij de middelgrote ondernemingen. In vergelijking met 5 jaar geleden ging de omzet bij het aannemings-, staalconstructie- en rolbruggenbedrijf van 1,7 naar 26 miljoen euro. "We hebben een schitterend eerste kwartaal achter de rug, alleen moeten we vaststellen dat het problematisch blijft om goed personeel voor onze expansie te kunnen vinden," aldus algemeen directeur Bert Zimmerman.

Superlaureaat voor Limburg is opnieuw Carglass, dat qua omzet in de Belux groeide van 37 miljoen in 1996 naar 208 miljoen in 2010. "Op piekmomenten stellen we 1000 mensen tewerk en die vormen samen met onze klanten de kern van onze strategie," zegt CEO Jean-Paul Teyssen. "Waar we naar streven is een maximale tevredenheid van deze 2 groepen, en de rest volgt dan wel vanzelf." Dat deze benadering werkt, wordt ook uitgedrukt door de toekenning van het prijs als Trends Super Gazellen Ambassadeur voor Limburg.

De laureaten werden in Hangar 58 door Trends uitgebreid gefeliciteerd.
En dan blijven wij niet achter: proficiat!