211023-Rudi Diels 01 kopie

Carrossier zet Karrewiel op juiste spoor

Rudi Diels is de nieuwe uitbater van dorpscafé Het Karrewiel in Kozen. Voor de 39-jarige ex-carrosseriebewerker is het een totale ommezwaai in zijn leven.

Niet evident, al stond het in de sterren geschreven dat hij de geknipte opvolger was voor de uitbating van het 40 jaar oude dorpscafé. “Door het overlijden van mijn nonkel werd de zaak gesloten. Het was een echt dorpscafé waar jong en oud welkom was. Kaarten, darts, kicker... het was er allemaal, maar mijn tante Marina Diels kon het verlies van haar echtgenote niet plaatsen met als gevolg: een sluiting. Vandaag zijn we een zestal maanden verder en kwam deze uitdaging op mijn pad. Ik had mijn job in het carrosseriebedrijf al opgezegd wegens gezondheidsproblemen. Tot enkele weken geleden de zaak ter sprake kwam binnen de familie. Tante zat met een dilemma en ze wilde de zaak verkopen, maar ze kon moeilijk afscheid nemen van het café waar ze zovele jaren met haar echtgenoot lief en leed had gedeeld."

Tot de vraag op tafel kwam of Rudi geen kandidaat uitbater wilde worden... En zo viel de puzzel in elkaar. “Het is een voor mij een stap in het onbekende om kastelein te worden in een dorpscafé", zegt hij. "Gelukkig steunt en begeleidt mijn tante mij met haar ervaring bij de opstart. Ik krijg veel tips en tricks om de zaken in goede banen te leiden. Ook de familie springt bij op drukke momenten."

En zo gaat Rudi verder op het oude elan: een stamcafé waar iedereen welkom is. "Rustig een pintje drinken, een babbeltje slaan en in het weekend wordt op een jonger publiek ingezet", zegt hij. Kortom, wij zullen ons aanpassen aan de stamgasten en proberen vriendschapsbanden te smeden tussen de klanten zodat ze thuis voelen in het herboren Karrewiel", besluit Rudi.