Cegeka blaast zuster extra leven in

De aandeelhouders van toonaangevend IT-bedrijf Cegeka geven dochteronderneming Citymesh extra ruimte om de hoge ambities van het bedrijf waar te maken. Beide organisaties blijven onder de controle van hoofdaandeelhouder en oprichter van Cegeka André Knaepen, maar de structuur wijzigt, waarbij Citymesh de stap zet van dochter- naar zusteronderneming. "De groeikansen van Citymesh – en van Cegeka – worden zo geoptimaliseerd", aldus Knaepen.

“Ik wil benadrukken dat deze stap op niveau van aandeelhouders wordt uitgevoerd”, zegt Knaepen. “Het heeft géén impact op de klanten en medewerkers van Citymesh en Cegeka. Beide organisaties blijven als bevoorrechte partners van mekaar totaaloplossingen aanbieden op maat van onze klanten.”

Dankzij deze stap krijgen Citymesh en Cegeka de strategische en financiële flexibiliteit, waarbij ze zich kunnen concentreren op hun unieke bedrijfsstructuren en specifieke marktbehoeften. “We zijn ervan overtuigd dat beide bedrijven dankzij deze vernieuwde structuur afzonderlijk sneller kunnen groeien. We bieden zowel Cegeka als Citymesh de kans om met behoud van hun DNA in te spelen op de opportuniteiten in de markt, rekening houdend met het tempo dat nodig is om succesvol te zijn”, aldus Knaepen.