Nieuws Limburg Cegeka dringt binnen in dokterspraktijk

Cegeka dringt binnen in dokterspraktijk

(Foto: Thirdman by Pexels)

Cegeka dringt binnen in dokterspraktijk

Cegeka en UZ Leuven hebben zopas groen licht gekregen om hun software voor elektronische patiëntendossiers ook bij iedere huisarts te introduceren. Een grote stap voorwaarts voor Nexuz Health Pro, zoals de toepassing heet, die vandaag al marktleider is in de Vlaamse ziekenhuizen.

Het is een nationale commissie die bepaalt welke software door huisartsen mag gebruikt worden om recht te hebben op een zogenaamde praktijkpremie. De toepassing van Nexuz Health Pro werd zopas aan deze RIZIV-lijst toegevoegd, waardoor niets de doorbraak naar de brede doelgroep van medische beroepen in de weg staat.

Een hele opsteker voor Cegeka en KU Leuven, die de (cloud-)versie voor huisartsen pas enkele weken geleden finaliseerden. Met deze goedkeuring komt het doel dichterbij om de eerste, tweede en derdelijnszorg te laten samenwerken binnen één centraal patiëntendossier. “Dit moet de multidisciplinaire samenwerking en gegevensdeling tussen huisartsen, specialisten, thuisverpleegkundigen en ziekenhuizen faciliteren”, aldus Nexuz Health Pro.

Reageer op dit bericht

Reacties

Chrisje V. 2021-06-12 21:18:09

" multidisciplinaire samenwerking en gegevensdeling tussen huisartsen, specialisten, thuisverpleegkundigen en ziekenhuizen faciliteren "Welke zijn de voordelen voor mij als patient en wat wordt er van mij als patiënt verwacht, indien mijn huisartsen praktijk multidisciplinair gaat samenwerken .. Heb ik dan nog inspraak en vrije keuze van o.a. welke huisarts ik consulteer, welke verpleegkundige ik wens voor eventuele medische thuisverzorging?Kan een huisarts mij verplichtingen opleggen of opdringen wanneer zijn/of hun praktijk dergelijke samenwerking onderschrijft in samenwerking met het RIZIV.Geld dit ook voor de apotheken, wanneer er een electronic medicatie voorschrift werd afgelever aan de patient, kan de huisarts opvolgen of de medicatie al dan niet werd opgehaald.Gaat dit allemaal niet even te ver ..Graag indien mogelijk enige reactie waarvoor alvast bedankt.Chris Vlayen chrisje.vlayen@gmail.com

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.