Nieuws Limburg Cegeka haalt grootste contract ooit binnen

Cegeka haalt grootste contract ooit binnen

Cegeka haalt grootste contract ooit binnen

Telecomreus Telenet heeft zijn e-servicesafdeling uitbesteed aan Cegeka. Die divisie staat in voor zowat 150 projecten als websites, digitale campagnes en webtoepassingen. Het gaat om een raamcontract met een waarde van 10 miljoen euro, gespreid over 3 jaar, preciseert de marketingafdeling van Cegeka.

Deze poot voor e-services wordt vandaag nog door Telenet uitbesteed aan een team van 40 à 50 externe contracters, onder meer Java-, PHP- en Drupal-specialisten. “We zochten naar één partij die al die projecten voor ons zou kunnen beheren,” vertelt Geert Van Hove, cio bij Telenet aan de redactie van Data News. “Het doel was meer kwaliteit en vooral meer efficiëntie. Op termijn zal die efficiëntie ook zorgen voor een kostenverlaging.” Telenet selecteerde uiteindelijk Cegeka voor de deal. “Ze konden ons bekoren met hun ervaring, hun ‘agile’-methodiek en hun projectaanpak. Bovendien heeft het bedrijf zowel in zijn project- als supportorganisatie goede technische mensen zitten.”

Het zou gaan over een driejarig contract dat oploopt tot zo’n 10 miljoen euro. Een aanzienlijke deal dus voor het Limburgse IT-bedrijf. “Sinds de overname van Digipoint vorig jaar zetten we in het webdomein belangrijke stappen,” bevestigt Christophe Neut van Cegeka (foto). “Dit is daarin ons grootste contract tot dusver.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.