Nieuws Limburg Cegeka houdt 51 miljoen over

Cegeka houdt 51 miljoen over

Cegeka houdt 51 miljoen over

Dat corona geen negatieve invloed heeft gehad op het orderboekje van Cegeka, wist CEO Stijn Bijnens ons vorig jaar al te vertellen. Dat het Hasseltse IT-huis met 14% zou groeien tot een omzet van 640 miljoen euro, en meer dan 50 miljoen euro winst, had hij zelfs mét glazen bol niet kunnen voorspellen…

Cegeka groeit al voor het 17e jaar op rij. Het boekjaar 2020 werd afgesloten met een geconsolideerde omzet van 640 miljoen euro, een groei van 14%. De operationele winst steeg met 31% tot een bedrag van 51,1 miljoen euro.

“COVID-19 heeft ons voor grote uitdagingen geplaatst”, zegt eigenaar en bestuursvoorzitter André Knaepen. “We zij erin geslaagd om met de hele Cegeka-organisatie, verspreid over onze verschillende vestigingen in alle landen, snel te schakelen en erg flexibel te handelen. Ik ben opnieuw ongelofelijk trots op het parcours dat Cegeka aflegde.”

En ook Stijn Bijnens blikt tevreden terug. “Het is een open deur intrappen om te stellen dat 2020 een uitzonderlijk jaar was: zowel op menselijk als op bedrijfsvlak”, zegt hij. “De impact van de COVID-19-pandemie is nauwelijks te onderschatten. Ook voor Cegeka was het een aanpassing, maar als specialist in digitale werkplekken waren wij in staat om zonder problemen over te schakelen naar telewerk en gelijktijdig onze klanten verder van hoogstaande service te voorzien. Cegeka toonde zich de afgelopen maanden veerkrachtig in uitdagende tijden en investeerde gelijktijdig sterk in toekomstige technologieën. Ondanks de moeilijke omstandigheden, hebben onze teams fantastisch werk geleverd. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fier ik daar op ben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Stockholm
Hasselt

Verjaardagscadeau van 1,2 miljoen euro

AI-specialist Kwarts viert zijn vijfde verjaardag met een forse financiële injectie. De Limburgse start-up kon het vertrouwen van diverse investeerders… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.