bijnens cegeka knaepen

Cegeka koopt Amerikaans bedrijf voor 170 miljoen

Het Hasseltse IT-huis Cegeka heeft het beursgenoteerde CTG overgenomen. Het bedrijf van André Knaepen en Stijn Bijnens betaalt 170 miljoen dollar voor de aandelen, waardoor meer dan 3.000 medewerkers de Limburgse dienstverlener versterken.

Cegeka neemt Computer Task Group Incorporated (Nasdaq: CTG), een vooraanstaande speler in Noord-Amerika en West-Europa met oplossingen voor digitale transformatie, over voor 10,50 dollar per aandeel. De transactie heeft een waarde van ca. 170 miljoen dollar. Dankzij de acquisitie stijgt de jaaromzet van Cegeka in 2024 wellicht tot 1,4 miljard euro en groeit het medewerkersbestand tot meer dan 9.000 mensen, verspreid over 18 verschillende landen.

CTG focust zich voornamelijk op een aantal specifieke sectoren: healthcare, finance, manufacturing en overheid. In 2022 behaalde de onderneming een omzet van 325 miljoen dollar, met een bruto winstmarge van 28,1% (eind juni 2023).

“We zien deze acquisitie als een volgende stap in de aanhoudende groei van ons bedrijf", zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. "We hebben met CTG een partner gevonden die complementariteit biedt met onze klanten- en dienstenportfolio. Daarnaast zorgt CTG voor een aanvulling van de aanwezige capaciteiten en kennis binnen Cegeka.”

Bestuursvoorzitter André Knaepen vult aan: “We zijn ervan overtuigd dat we samen klanten in Europa en Noord-Amerika kunnen ontzorgen en er meerwaarde voor kunnen leveren. Op het ogenblik dat we de volgende stappen zetten in het overnameproces, kijken we er alvast naar uit om de medewerkers van CTG in India, Colombia, Europa en Noord-Amerika te verwelkomen.”