andreknaepen-195×300-2

Cegeka koopt Mechelse webfirma DigiPoint (56 mensen)

De Hasseltse informaticagroep Cegeka heeft DigiPoint overgenomen. Dit Mechelse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van webtoepassingen, intranetten en corporate websites. DigiPoint haalt vandaag een jaaromzet van 5 miljoen euro en stelt 56 mensen tewerk. Geen kleintje dus...

Cegeka beschikt zelf al over een uitgebreid team webontwikkelaars, maar wil met deze acquisitie de internetafdeling verder versterken. "DigiPoint vult onze bestaande webdiensten goed aan," zegt CEO André Knaepen (foto). "We verruimen bovendien zo onze kennis en ervaring in webapplicaties en de bouw van websites."

Wat bij de overname heeft meegespeeld, is dat DigiPoint ook diensten aanbiedt als datacenter (hosting) en ICT-adviseur. Deze activiteiten worden ondergebracht bij Cegeka. "De schaalgrootte die Cegeka ons biedt is belangrijk voor de beschikbaarheid en continuïteit van onze websites,” zegt Peter Ryckaert, CEO van DigiPoint. “Als deel van de Cegeka-groep zullen we meer en grotere projecten aankunnen en klanten sneller kunnen voorthelpen.”