Nieuws Limburg Cegeka mengt zich in strijd voor supersnel internet

Cegeka mengt zich in strijd voor supersnel internet

Cegeka mengt zich in strijd voor supersnel internet

Stijn Bijnens zit amper op zijn stoel bij Cegeka, en hij haalt al meteen grof geschut boven. De IT-dienstverlener wil samen met consortium een bod doen op de 5G-frequenties voor supersnel internet. De Tijd kreeg de primeur.

Internet via een 5G-netwerk zou tot 200 keer sneller zijn dan de technologie die we vandaag gebruiken. De capaciteit die hiervoor beschikbaar wordt, zal niet alleen dienen voor telecomoperatoren die het grote publiek bedienen, maar ook voor de aanleg van bedrijfsnetwerken. Een deel van de bandbreedte voor 5G zal gaan naar bedrijven die hier eigen toepassingen mee willen versnellen, zoals Internet of Things. Het is om die mogelijkheden te bieden, gekoppeld aan IT-oplossingen in de cloud, dat Cegeka mee in de dans wil springen.

Nog volgens De Tijd zou Cegeka nu bezig zijn met de samenstelling van het consortium, waarin diverse expertises voor de aanleg en exploitatie van het 5G-netwerk worden gebundeld.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Beringen
Beringen

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.