(Foto: Lars Dsinter)

Cegeka pakt Employer Award mee naar Corda

Welk Limburgs bedrijf profileert zich als de meest aantrekkelijke werkgever aan afstuderende studenten? Het antwoord is Cegeka! Het Hasseltse IT-huis mocht dan ook de allereerste UHasselt Student Employer Award mee naar huis nemen. (Foto: Lars Dsinter)

De UHasselt Student Employer Award is een nieuwe competitie waarbij Limburgse bedrijven worden beloond die actief inzetten op het aantrekken en aanwerven van pas afgestudeerden. Wie zich bij de jonge generatie profileert als een aantrekkelijke werkgever, mag daar best voor in de bloemetjes worden gezet, vinden de studenten van de UHasselt. Zij lanceerden daarom een oproep, waarna in een selectieprocedure, 15 bedrijven de kans kregen om zich te presenteren voor de toekomstige generatie werknemers. De finalisten moesten een vragenlijst invullen, een wervende video maken, en in een showcase het beste van zichzelf geven om zowel de jury als de vele studenten te overtuigen van hun ambitie om de meest aantrekkelijke werkgever te zijn.

Na een spannende eindstrijd wist IT-bedrijf Cegeka de award naar zich toe te trekken. “Bij Cegeka geloven we in jong talent, geven we een stem aan Gen Z en brengen we een authentiek verhaal over wie we zijn als werkgever… We zijn dus bijzonder trots op deze erkenning ", zegt Charlotte Vangenechten, Campus & Community Coordinator bij Cegeka.

Tot slot nog dit: de organisatie van deze nieuwe wedstrijd werd toevertrouwd aan een groep ondernemende studenten. De evaluatie is positief. "Om een event zoals dit te bedenken en te organiseren zijn er veel ondernemende vaardigheden nodig", zegt prof. Dr. Pieter Vandekerkhof van UHasselt. "We brengen dit bij in het vak Ondernemingszin, via de aanpak 'learning by doing'. Het resultaat mag gezien worden. De reacties van de bedrijven waren zo goed, dat we beslist hebben om van deze competitie een jaarlijks terugkerend event te maken. Wie dus volgend jaar met de award wil gaan lopen, kan nu al best starten met zijn beste beentje voor te zetten..."