Nieuws Limburg Cegeka palmt hele schans van nieuwe Corda in

Cegeka palmt hele schans van nieuwe Corda in

Cegeka palmt hele schans van nieuwe Corda in

Cegeka heeft iets met scheve gebouwen… Na de torens aan het Provinciehuis zal de ICT-mastodont één van de twee gloednieuwe Corda-gebouwen helemaal opeisen. De oplevering van Corda 2 en 3, die net zoals Corda 1 een groene schans als dak hebben, zal in de komende weken gebeuren. Er is plaats voor 1.600 werknemers, wat het totaal voor de campus op 5.000 brengt, verdeeld over 250 bedrijven.

Wie de afgelopen maanden op de Corda Campus is geweest, kon er niet naast kijken: in een ijltempo worden er 2 nieuwe torens klaargestoomd om de capaciteitsproblemen van de snelgroeiende bedrijvensite op te vangen. Corda 2 en Corda 3, zoals de gebouwen worden gedoopt, zijn samen goed voor 20.800 m² moderne kantoorruimtes. Die uitbreiding is goed voor een 20-tal bedrijven en 1.600 nieuwe werknemers op de site. Eind december nemen de eerste bedrijven hun intrek in Corda 2, waaronder Trendminer, Bewire en Xplore Group (Cronos). De andere toren is gereserveerd voor slechts één bedrijf: Cegeka. De Europese ICT-groep palmt er in het voorjaar zo’n 10.000 m² in. Handig voor de nieuwe CEO Stijn Bijnens, die zijn thuisbasis niet moet verlaten. De bedoeling is dat Cegeka hier zal groeien van 130 naar 800 medewerkers. De synergie met andere campusbewoners moet dit proces versnellen.

“De twee nieuwe gebouwen zijn een perfecte aanvulling op het bestaande campusmodel”, zegt Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus. “Met Corda 2 en 3 kunnen bestaande bedrijven op de campus doorgroeien, maar we verwelkomen ook nieuwe, internationale spelers. De kracht van Corda Campus zit in de combinatie van startende, middelgrote en grote bedrijven. De bedrijven leren van elkaar, werken samen en kunnen op die manier sneller groeien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beringen
Beringen

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer