telecom cegeka

Cegeka trekt met Digi naar telecom-klanten

De kogel is door de kerk. Het Limburgse IT-huis Cegeka wordt de vierde nationale telecomspeler in ons land. Knaepen en Bijnens hebben het hoogste bod uitgebracht om een nieuw mobiel netwerk (5G) te bouwen dat zowel de B2B-klanten zal bedienen (onder de naam Citymesh) als formules voor particulieren zal bevatten (onder de naam Digi).

Het was al langer bekend dat Cegeka via dochter Citymesh in polepositie lag om de veiling voor het 5G-netwerk binnen te halen. Dat is nu bevestigd met de toekenning van het contract. Citymesh zal zich richten op alle mogelijke toepassingen van het 5G-netwerk om IT- en telecom te faciliteren voor de zakelijke markt. "We gaan een erg vernieuwend aanbod van diensten lanceren", kondigt Mitch De Geest van Citymesh aan.

Daarnaast gaat er ook een aanbod van supersnel internet (met telefonie, tv, etc.) naar de particulieren gelanceerd worden. Cegeka gaat hiervoor in zee met Digi, een van origine Roemeense speler die vandaag al in heel wat Europese landen (Roemenië, Spanje, Italië en Portugal) actief is als telecomoperator.

Digi en Citymesh richten nu een joint venture op om het nieuwe netwerk te bouwen dat door beide partijen zal gebruikt worden. Een gigantische investering, die moet resulteren in lagere prijzen en een hogere efficiëntie voor de klanten.