Nieuws Limburg Cegeka ziet omzet en winst fors toenemen

Cegeka ziet omzet en winst fors toenemen

Cegeka ziet omzet en winst fors toenemen

Cegeka Groep, met in heel Europa nu zo’n 3.600 medewerkers, en daarmee zowat het grootste bedrijf van Limburg, heeft zijn boekjaar 2015 afgesloten met een omzetgroei van 31%. Dat is een verdubbeling vergeleken met 2014. De IT-dienstverlener klokt af op 369 miljoen. De extra business (22%) komt voornamelijk van de overgenomen bedrijven BrainForce en Edan Business Solutions. De rest (bijna 10%) is het gevolg van organische groei. De winst voor belastingen groeit bijna parallel met 23 procent of een gezonde 6% op de omzet.

André, Anton en Flip“We behalen prima resultaten en aan dit tempo evolueren we snel tot een middelgrote Europese dienstverlener”, zegt CEO André Knaepen. “Onze groei betekent echter niet dat we afstappen van onze roots. We hebben altijd de reputatie gehad dicht bij onze klanten te staan, en dat willen we zo houden. We hebben brede schouders voor grote projecten of klanten maar zijn nog erg wendbaar om sneller te schakelen voor kleinere projecten. Proactief meedenken met klanten en snel met waardevolle oplossingen komen, zijn vaste waarden in ons credo.”

Voor het boekjaar 2016 is Cegeka even ambitieus. De groep wil zijn investeringen in het nagelnieuwe datacenter in Nederlands Limburg en overnames in de Duitstalige landen te gelde maken. “We speuren dit jaar enerzijds de markt af naar gerichte acquisities in landen waar we reeds actief zijn,” aldus nog Knaepen. “Anderzijds blijven we ook verder investeren in niche-oplossingen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.