Center Parcs: investering van 75 miljoen, 230 jobs

Op een persconferentie, donderdag in Dilsen-Stokkem, hebben LRM en Center Parcs meer uitleg gegeven over het nieuwe park met vakantiewoningen dat ze in juni 2019 willen openen aan het voormalige mijnterrein van Eisden. De investering zal 75 miljoen euro bedragen voor de bouw van 250 luxueuze vakantiewoningen. Het project zal 230 banen scheppen.

foto Terhills resortHet akkoord tussen de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en Pierre & Vacances Center Parcs hing al langer in de lucht, maar werd nu pas geofficialiseerd. De deal bevat afspraken rond de ontwikkeling en exploitatie van een vakantiepark op Terhills (Maasmechelen en Dilsen-Stokkem). "Het wordt een uniek concept van 250 high-end cottages met hoogwaardige en uitgebreide service," aldus Paul Renders, Managing Director van Center Parcs Belgium. Center Parcs zal 200 woningen gaan verhuren, terwijl LRM de overige 50 gaat verkopen als tweede verblijf. Op de site komen er ook centrale faciliteiten, zoals een subtropisch zwemparadijs (Aqua Mundo), een country club met een restaurant en café, een superette met bakkerij, enzovoort.

“Pierre & Vacances Center Parcs kwam met een sterk en vernieuwend concept dat bovendien complementair is aan, en versterkend voor, het bestaande aanbod in onze regio," zei Stijn Bijnens, CEO van LRM. “De voormalige mijnsite waar het vakantiepark komt, is één van de mooiste sites van Vlaanderen. Dit gebied verdient dus projecten met een internationaal ambitieniveau. Het concept van Pierre & Vacances Center Parcs beantwoordt zeker aan die uitdaging.”

LRM zal nu de procedure starten voor de zoektocht naar partners die zullen instaan voor de bouw en financiering van het vastgoed. De bouw kan starten in 2017 om de eerste gasten te verwelkomen voor de zomer van 2019.