CEO Joris Vrancken koopt P&V van Ghislain Vanherle

P&V uit Heusden-Zolder, de grootste onafhankelijke bordenbouwer van de Benelux, is volledig overgenomen door Joris Vrancken. Die was pas een jaar geleden als nieuwe CEO van het bedrijf aangesteld. Vrancken wil het bedrijf in de eerste plaats internationaal doen groeien en nieuwe producten en diensten ontwikkelen.

joris vranckenP&V werd in 1986 opgericht door Rudi Penders en Ghislain Vanherle, vandaar de naam P&V. Penders verliet het bedrijf tien jaar later. Van in het begin specialiseerde de onderneming zich in het ontwerpen en assembleren van de hoogtechnologische elektrische schakelkasten, vooral voor industriële klanten. Onder impuls van Ghislain Vanherle groeide het bedrijf uit tot de grootste onafhankelijke speler in de Benelux, met tegenwoordig 180 medewerkers en een omzet van zo’n 30 miljoen euro.

Een jaar geleden werd Joris Vrancken (ex-ANL Plastics) door de familie Vanherle als nieuwe CEO aangesteld. Hij stapte toen al in het kapitaal en kon intussen een nieuwe dynamiek in het bedrijf brengen. Die groei wil hij nu als eigenaar voortzetten. Joris Vrancken neemt alle vennootschappen over en smelt die samen tot één vennootschap: P&V Elektrotechniek. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Vrancken doet daarvoor een beroep op eigen middelen en bankleningen.

ghislain-vanherle-thumbnailMede-oprichter Ghislain Vanherle (61) van P&V is tevreden met de afloop. “Ik ben vooral blij voor het bedrijf. De toekomst van P&V is hiermee verzekerd,” zegt Vanherle. “Er is ook een gevoel van opluchting. Het is een lang proces geweest, dat niet altijd even makkelijk verliep.”

Ghislain Vanherle en zijn drie zonen blijven ook actief met hun RKW Holding, waarmee ze participeren in jonge, innovatieve bedrijven.