CEO neemt bordenbouwer P&V over van stichter

Ghislain Vanherle, mede-oprichter van bordenbouwer P&V Elektrotechniek in Heusden-Zolder, gaat de meerderheid van het bedrijf verkopen aan Johan Van den Berckt, sinds 2008 de CEO van P&V (foto). Daarmee blijft een parel onder de Limburgse kmo's in familiale handen.

johan_sem_260711_019.jpgP&V werd in 1986 opgericht door Rudi Penders en Ghislain Vanherle, als specialist in de ontwikkeling en bouw van hoogtechnologische elektrische schakelborden. Tien jaar later stapte Rudi Penders uit het bedrijf. In 2008 kwam Johan Van den Berckt aan boord om het bedrijf als CEO te leiden.
Ondertussen is de groep van bedrijven uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke bordenbouwer van het land, met 170 medewerkers en een omzet die dit jaar rond de 33 miljoen euro zal draaien.

Als alles goed gaat, wordt de overname tegen het eind van dit jaar een feit. Ceo Johan Van den Berckt krijgt dan - samen met twee collega-managers - 90% van de aandelen in handen. Van den Berckt neemt daarbij de meerderheid. De investeringsholding RKW van de familie Vanherle blijft met 10% als aandeelhouder aanwezig. De familie Vanherle speelt overigens ook een rol in de financiering van de overname. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.