Ceyssens verscheept voor miljoen glas naar Nigeria

Ceyssens Glas uit Heusden-Zolder blijft de internationale topprojecten binnenrijven. Na realisaties voor sterren als Mick Jagger, Adam Clayton en Rowan Atkinson, ging de bal aan het rollen voor de Londense vestiging van Ceyssens. Dit resulteerde in bestellingen voor glas van peperdure villa's in onder meer India, Dubai, Turkije en Kenia. Momenteel voeren de plaatsers van Ceyssens de werken uit voor een project in Nigeria. Prijs van het order? 1 miljoen euro. “Het hele bedrag werd zonder morren op voorhand betaald want zo een project krijg je nergens verzekerd,” zegt CEO Dirk Ceyssens. De 160 panelen werden in vier zeecontainers naar Lagos getransporteerd. "Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat alles ‘op zijn Afrikaans’ gebeurt en dat je vooraf alle risico’s moet elimineren. Pijnlijk is wel de enorme tegenstelling tussen arm en rijk. Aan de ene kant heb je enkele onmetelijke rijke mensen, maar enkele meters verder ook diepe miserie.”

Ceyssens GroupHet is vooral dankzij zelf ontwikkelde, innovatieve glastoepassingen dat Ceyssens belangstelling geniet van bouwlustigen die niet op een euro meer of minder moeten kijken. “Er is tegenwoordig een duidelijke trend naar het buitenleven,” zegt Ceyssens. “Van bij de eerste zonnestralen zetten mensen hun veranda open, verhuist het tuinmeubilair naar buiten en gaat de afdekking van het zwembad af. Onze producten maken het mogelijk dat de woonkamer naadloos overgaat in de tuin. Aan de andere kant is er de trend van de energieneutrale woningen, waar vensters vaak niet meer open kunnen. Wij proberen die tegenstellingen met elkaar te verzoenen.”

Bij Group Ceyssens werken momenteel ruim 150 mensen die samen goed zijn voor een omzet van 25 miljoen. De voorbije jaren werd een jaarlijkse groei van 5 tot 10 procent gerealiseerd en ruim 10 miljoen euro geïnvesteerd.