Nieuws Limburg Chaplin Lanaken aanvaardt als eerste Bitcoins

Chaplin Lanaken aanvaardt als eerste Bitcoins

Chaplin Lanaken aanvaardt als eerste Bitcoins

Grand Café Chaplin, nabij de Euroscoop in Lanaken, is de eerste horecagelegenheid in België die het nieuwe virtuele betaalmiddel Bitcoin accepteert.

bitcoinsHet was internetspecialist Alexander Klöpping die in het populaire Nederlandse tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ het nieuwe virtuele betaalmiddel toelichtte, en zo de aandacht trok van Marc Dohmen (43) van Grand Café Chaplin. “Ons bedrijf dat vele generaties van gasten ontvangt, mag zich ook verheugen op het bezoek van veel jong-volwassenen. Om ook aan hun wensen tegemoet te komen, vinden wij dat wij open moeten staan voor nieuwe ontwikkelingen, dus ook voor de betalingswijzes. Als Bitcoin het betaalmiddel van de jeugd wordt, dan kun je er bij ons mee terecht.”

Om met Bitcoins te kunnen betalen moet de gast over een smartphone beschikken en natuurlijk over Bitcoins, een soort virtuele rekening. Om in het café te betalen, moet de klant een QR-code scannen, waarna de betaling wordt bevestigd, zoals met een krediet of debetkaart. Enkele dagen later ontvangt het horecabedrijf de betaling op zijn rekening.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.