Preview-TABLEWARE-INTERNATIONAL-awards-of-excellence-2024-34

Charlie sjaart de hoofdprijs mee

Charlie Martens, serviesontwerper van internationale sterrenchefs, heeft met zijn bedrijf Studio Mattes uit Herk-de-Stad de prestigieuze Designer of the Year Award in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens de Tableware International Awards in Frankfurt.

De zevende editie van de Tableware International Awards vond enkele dagen geleden plaats tijdens een grote internationale beurs in het Duitse Frankfurt. Op een imposante awardshow werden ontwerpers, merken en fabrikanten in de wereld van het serviesgoed bekroond. De belangstelling en competitie was groot...

En toch was het een klein Limburgs bedrijf dat met de hoofdprijs naar huis mocht. Charlie Martens' unieke visie op innovatief design leverde hem de onderscheiding van Designer van het Jaar op. "De harmonieuze mix van esthetiek, functionaliteit en culturele invloeden en het gebruik van zowel steengoed, hout als mondgeblazen glas, laten een blijvende indruk achter", aldus het verslag van de 25-koppige jury. Die eraan toevoegde: "De erkenning van Charlie Martens als Designer van het Jaar benadrukt de internationale aantrekkingskracht en kwaliteit van zijn werk."

Een knalprestatie voor het bedrijf uit Herk-de-Stad, dat 10 jaar na de oprichting, servies levert aan 15 van de wereldwijde top 50-restaurants. Topchefs als Gordon Ramsey, Massimo Bottura, Roger Van Damme en Jonnie Boer dekken hun tafels in met Studio Mattes-servies.

Charlie Martens is dankbaar: "Het ontvangen van de Designer of the Year Award is een enorme eer. Mijn servies is sober en tegelijk uitzonderlijk. Wanneer een topchef laat weten dat zijn gerecht dankzij mijn ontwerp de juiste uitstraling krijgt, dan is dat het mooiste compliment.”