Charline Leroi verkoopt bedrijf aan Zweden

Autoglass Clinic, de Hasseltse onderneming van Charline Leroi, die is opgeklommen tot de nationale nummer 2 op vlak van de herstelling en vervanging van autoruiten, wordt een deel van Cary Group, één van de belangrijkste Europese bedrijven in de sector. In één klap voegt Cary Group ook de nummer 3 in België, Touring Glass, aan de portefeuille toe, zodat onder de naam Autoglass Clinic een grote, ambitieuze speler ontstaat met internationale groei-ambities.

Autoglass Clinic werd in 2001 opgericht door Hugo Leroi, gepokt en gemazeld in de sector als grondlegger van Carglass. Zijn dochter Charline stapte mee in de business en nam al snel het stuur over. Onder haar bewind, sinds 2019 aangevuld met de expertise van CEO Joeri Lieten, groeide het bedrijf uit tot een nationale speler met een netwerk van 27 Service Centers, waarvan 24 uitgebaat door zelfstandige autoglasspecialisten. De afgelopen 3 jaar werd de omzet van Autoglass Clinic verdubbeld, en in het eerste kwartaal van dit jaar stond de teller op +50% vergeleken met dezelfde periode in 2022.

Nu komt er dus een volgende groeiversnelling aan, en dat dankzij de inbreng van extra kapitaal en knowhow van Cary Group, één van de Europese marktleiders in voertuigbeglazing. Het bedrijf is naast thuisland Zweden, onder andere actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Denemarken en het Groot-Hertogdom Luxemburg, goed voor een omzet van 400 miljoen euro.

De bestaande ondernemingsstructuur van Autoglass Clinic blijft na de overname bewaard en ook de huidige leiding wijzigt niet: gedelegeerd bestuurder Charline Leroi en CEO Joeri Lieten staan ook in de toekomst in voor het dagelijkse management en verzekeren als minderheidsaandeelhouders de lokale verankering.

“Cary Group heeft een sterk gedecentraliseerde structuur”, verduidelijkt Leroi. “De filosofie is dat elke onderneming binnen de groep zijn autonomie en zijn eigen manier van werken kan behouden. Het is net dat lokaal ondernemerschap en vakmanschap die de motoren zijn van het internationale groeitraject.” Autoglass Clinic krijgt er alvast een stevig wapen bij, want de nummer 3 in België, Touring Glass, wordt geïntegreerd in het nieuwe verhaal. "Een stap die past binnen onze ambitie om een sterke tweede speler te creëren op de Europese markt", zegt Anders Jensen, CEO van Cary Group. "Wij zijn verheugd met deze stappen ter versterking van onze marktpositie in België en geloven ten volle dat we met de combinatie van beide gepassioneerde teams -onder de vlag van Autoglass Clinic- het vertrouwen van de Belgische consument nog sneller zullen winnen”, besluit Anders Jensen.