Nieuws Limburg Chef Danny Vanderhoven is uitgefietst

Chef Danny Vanderhoven is uitgefietst

Chef Danny Vanderhoven is uitgefietst

Twee jaar geleden begon Danny Vanderhoven, tevens chef-cuisinier en eigenaar van De Griffie, met een zijsprong. Met de Bakfrietfiets wist hij gedurende die periode tal van feesten op te luisteren. Na ettelijke duizenden kilometers en enkele containers aardappelen geeft jij nu het frituurmandje door aan Bart Baptist.

Dat de Bakfrietfiets zo een succesverhaal zou worden, lag niet onmiddellijk in de verwachting van Danny. Wat begon met een plaatsje op een lokale foodtruck-markt, groeide snel uit tot goed gevulde weekends in België en Nederland. “Het begon als een nevenproject omdat we gewoon niet stil kunnen zitten”, aldus de chef. “En met de bakfrietfiets wilden we graag de betere ambachtelijke friet schenken. Plots hadden we onze handen vol met weekends in te plannen. Met de opening van De Griffie werd het ons een beetje te veel van het goede. Gelukkig vonden we met Bart Baptist een collega die ons concept ook kon smaken. Na enkele opbouwende gesprekken waren we klaar om bij wijze van spreken de mayonaise op de friet te leggen.”

De overnemer legt uit: “Voor mij is de Bakfrietfiets een uitgelezen opportuniteit om verder uit te breiden”, zegt Bart Baptist. “Met V-Licious staan we ook regelmatig op evenementen om ons heerlijk Italiaans ambachtelijk ijs aan te bieden. Met de overname van de Bakfrietfiets kunnen we nog beter op de vraag van ‘de markt’ inspelen. Ik ben vooral verheugd dat alles in een stroomversnelling is geraakt.”

Chef Danny Vanderhoven kan zich dus vanaf nu nog meer focussen op De Griffie. Toch broedt hij nog op nieuwe ideeën. “Binnenkort meer nieuws”, klinkt het mysterieus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.