Nieuws Limburg Chef van Exquisa gaat kaas promoten

Chef van Exquisa gaat kaas promoten

Chef van Exquisa gaat kaas promoten

Yanaïka Skrzyszkowiak, de Lady Chef of the Year, die aan de potten staat in het bekende Hasseltse restaurant Exquisa, gaat haar gezicht uitlenen voor de promotie van de Dag van de Kaas. De sympathieke chef is dit jaar ‘meter’ van de actiedag, waarmee kaasproducent Oudendijk traditioneel de eerste woensdag van april uitpakt.

Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de uitgebreide culinaire mogelijkheden die kaas te bieden heeft. Yanaïka Skrzyszkowiak: “Er zijn ontelbaar veel leuke en lekkere toepassingen te bedenken. Zacht, hard of gesmolten, kaas kan verrassend variëren in smaak, aroma en structuur. Mijn uitdaging is om iets vernieuwends te bereiden, en toch niet te vergezocht. Zoals jullie weten, ga ik niet vlug een uitdaging uit de weg.”

Met dit meterschap volgt Yanaïka Herr Seele op, die vorig jaar op de Oostendse zeedijk mee het officiële wereldrecord kaassculptuur ondersteunde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.