Gazzlers-

Chinese gevoeligheid doet Limburgs bedrijf van naam veranderen

Bolt Blaster Games is de nieuwe naam van Banzai Studios. CEO Steffen Brans (uiteraard gekend van zijn ander bedrijf Wisemen/Appwise) besliste tot de naamswijziging omdat de gamestudio met hun gloednieuwe spel Gazzlers de wereldmarkt wilt veroveren. "Omdat de benaming Banzai Studios misschien gevoelig kan liggen in China, hebben we net voor de lancering van onze VR-game het bedrijf omgedoopt", zegt hij.

Donderdag launcht Bolt Blaster Games het langverwachte VR-game Gazzlers op Playstation VR, Pico (China), Meta (Oculus Quest) en Steam. “We geloven heel sterk in de slaagkansen van het spel”, zegt Steffen Brans, die onlangs zelf de stoel van CEO heeft bezet bij de overgenomen gamestudio. “Het is een zogenaamde ‘shooter-game’, waarin spelers de ultieme wapens kunnen bouwen om zich zo een weg te beuken door hordes van knotsgekke vijanden.”

“Het mag duidelijk zijn dat we hiermee de internationale markt willen openbreken, niet in het minst in China Mainland”, aldus nog Brans. “Omdat het spel met wapens te maken heeft, en er blijkbaar aan de benaming Banzai Studios een connotatie met oorlog wordt gemaakt in China, hebben we beslist om de naam van ons bedrijf te veranderen. Vandaar dat we zullen lanceren onder de naam Bolt Blaster Games.”

Dat het een succes wordt, staat buiten kijf. Voor de trailer kan je alvast klikken op onderstaand beeld.