Nieuws Limburg Chinezen gek van Limburgse zonneboom

Chinezen gek van Limburgse zonneboom

Chinezen gek van Limburgse zonneboom

Een ruime Limburgse delegatie met onder meer gouverneur Reynders, de burgemeesters Gabriels van Bree en Vanvelthoven van Lommel, vertoefde zopas in China voor de China International Import Expo 2012 in Kunshan. Aandachtstrekker van de Limburgse groepsstand was zogenaamde e-tree van Solarcompany in Heusden-Zolder. Het is een speciale designboom met op maakt gemaakte, lichtgevende zonnepanelen. Deze boom werd op een speciale ceremonie door de Limburgse gouverneur Herman Reynders als geschenk overhandigd aan zijn Chinese collega, gouverneur van de provincie Jiangsu, Luo Zhijun. De boom krijgt een plaats in het Olympisch dorp tijdens de jeugdolympiade van 2014.

Rudi Vandromme, ceo van Solarcompany, was blij met de grote interesse van de Chinezen: “Onze boom heeft al van voor de start van de beurs een vedettenstatus. Hij is zelfs onder politie-escorte van de luchthaven naar het beursgebouw gebracht. De burgemeester van Kunshan was zo onder de indruk van de e-tree dat hij er onmiddellijk ook 2 heeft besteld. Heel wat Chinese VIP’s wilden zelfs met de boom op de foto.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.