ALE-Lift-300×200-1

Chinezen slijten hun liften in Tongeren

Het Tongerse liftenbedrijf ALE Lift van ondernemer Jos Vandevenne heeft in Turkije een contract gesloten met de Chinese liftenbouwer Suzhou Monarch om hun liften exclusief in Europa te gaan verdelen. "Een belangrijke opdracht die zeker voor extra tewerkstelling in Tongeren zal zorgen," aldus Vandevenne. "We hebben hen ontmoet op een internationale beurs in Turkije, waar ze meteen overtuigd waren van onze technische innovaties en expertise. Op die manier is het contact erg snel geëvolueerd tot een contract."

Daarnaast werd met de Chinese en ook met een Amerikaanse fabrikant afgesproken om voortaan de montage van de elektronicasystemen en motoren in Turkije te laten uitvoeren, zodat ALE Lift de kant-en-klare onderdelen van daar krijgt aangereikt voor plaatsing in heel Europa.

Het Tongerse bedrijf kreeg in Turkije assistentie van ondernemersorganisatie Unizo-Limburg, dat een meertalige adviseur had meegestuurd om ter plaatse de contacten te faciliteren. Unizo heeft trouwens nog een tiental andere kmo's in begeleiding die momenteel hun eerste stappen op de Turkse markt willen zetten.