Nieuws Limburg Chokri geeft plankgas voor ‘normale’ PKP21

Chokri geeft plankgas voor ‘normale’ PKP21

Chokri geeft plankgas voor ‘normale’ PKP21

“Wij zijn professionals, we weten waarmee we bezig zijn. We zijn nog nooit zo klaar geweest om deze uitdaging – één van de grootste uit ons bestaan – aan te gaan.” Dat zegt Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop. De ondernemer is vastberaden om het grootste massa-event van Limburg met een maximale beleving te kunnen aanbieden. Hij mikt resoluut op de volle capaciteit van 66.000 bezoekers per dag.

“De zomer is in zicht, en het wordt er eentje mét festivals en dus ook mét Pukkelpop”, aldus een enthousiaste Chokri, die vorig jaar zijn festival noodgedwongen moest annuleren. “We zijn ontzettend dankbaar en blij. Blij dat we eindelijk terug mogen doen wat we graag en goed doen. Dankbaar omdat we de kans krijgen om het te bewijzen.”

Met de aankondiging van Het Zomerplan komt er voor Chokri en andere eventorganisatoren een einde aan een bijzonder lange en onzekere periode. “We kunnen niet wachten om opnieuw plankgas te geven, op weg naar een warme zomer, op weg naar PKP21. De exacte modaliteiten zijn momenteel nog niet helemaal duidelijk, maar we maken ons sterk dat de komende uren en dagen het concrete canvas aan de eventsector zal worden overgemaakt. Dat het ook dit jaar geen normale editie zal worden, is intussen wel duidelijk. Maar het vaccinatieprogramma ligt op schema en tal van veiligheidsprotocollen zijn in de maak. We mogen dus terug vooruit kijken. Veiligheid en volksgezondheid staan voorop, maar we gaan ook proberen om Pukkelpop in zijn meest vertrouwde vorm te gieten. Met de al even andere vertrouwde ingrediënten: een unieke sfeer en de allerbeste muziek.”

Geen concessies dus. “Het is onze grootste ambitie om van Pukkelpop de veiligste plaats voor jongeren te maken. Laten zien dat het wel degelijk kan. Wij zijn professionals, we weten waarmee we bezig zijn. We zijn nog nooit zo klaar geweest om deze uitdaging – één van de grootste uit ons bestaan – aan te gaan. We nemen nu een paar dagen de tijd om het kader dat aangereikt zal worden te matchen met onze festivalplannen. Er komt ook een taskforce op federaal niveau, met experts uit diverse veiligheidsorganen en de festivalsector. Alles zal grondig worden voorbereid. Andere vragen zullen nog even moeten wachten, zoals: Hoeveel podia? Moet ik gevaccineerd zijn of kan ik me ook op de festivalweide laten testen? Wanneer start de ticketverkoop? Hoeveel kost een ticket? Hoe zit het met dat coronapaspoort? Welke artiesten staan op de affiche?”

Chokri heeft er dus een goed oog in: “De afgelopen maanden koos onze sector bewust voor een constructieve samenwerking met alle mogelijke experts ter zake. Op dat elan werken we verder. Met expertise en gelijkwaardige input langs alle zijden. De veiligheid van onze bezoekers, artiesten, crew en buurtbewoners is en blijft onze topprioriteit.”

Pukkelpop vindt plaats van 19 tot en met 22 augustus in Kiewit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.