Nieuws Limburg Chombar en De Winter investeren in Byteflies

Chombar en De Winter investeren in Byteflies

Chombar en De Winter investeren in Byteflies

Het Limburgse echtpaar Françoise Chombar en Rudi De Winter, vooral gekend van chipfabrikant Melexis (Tessenderlo), doet mee aan de grote kapitaalverhoging bij scale-up Byteflies. Er wordt 4,5 miljoen gepompt om slimme pleisters te ontwikkelen, waarmee tal van parameters bij patiënten, vanop afstand kunnen gemonitord worden.

Byteflies is opgestart met het idee om pleisters te maken waar een sensor aan verbonden is. Op die manier worden medische data, bijvoorbeeld over de hartslag van de patiënt, rechtstreeks en permanent naar de arts gestuurd. Ook andere toepassingen, om bijvoorbeeld de ademhaling, gewicht, bloeddruk, temperatuur of beweging van patiënten via telemonitoring op te volgen, zijn intussen bij Byteflies ontwikkeld. Het systeem heeft veel voordelen, niet in het minst het wegnemen van de druk op de ziekenhuizen en artsen. Het personeelstekort en de workload op piekmomenten, zoals tijdens de coronapandemie, worden door de slimme pleisters enigszins afgezwakt. Groot voordeel voor de patiënt is uiteraard dat zijn medische toestand permanent kan opgevolgd worden en er bij onregelmatigheden meteen kan ingegrepen worden.

Veelbelovende technologie, dus. Dat weten de Limburgse Ondernemer van het Jaar Françoise Chombar en haar man Rudi De Winter maar al te goed. Met Melexis leveren ze al de sensoren voor Byteflies en samen zitten ze in een consortium om nieuwe toepassingen te ontwikkelen. De lijm die voor de hechting van de pleisters wordt gebruikt, komt overigens van Nitto (Genk).

Nu Byteflies een kapitaalronde heeft opgezet om de expansie kracht bij te zetten, is het Limburgse echtpaar er -via hun investeringsvehikel Sensinnovat- als de kippen bij om mee te doen. Ook andere gekende ondernemers, zoals het duo achter Showpad, doen een duit in het zakje.

Oprichters Hans Danneels en Hans De Clercq zijn blij met de extra centen voor Byteflies. Ze zullen worden gebruikt om een platform op te richten dat ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen hanteren om een grote hoeveelheid patiënten individueel te kunnen monitoren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.