Nieuws Limburg CKS gaat kwart meer borden bouwen

CKS gaat kwart meer borden bouwen

CKS gaat kwart meer borden bouwen

CKS, het elektrotechnisch bedrijf uit Dilsen-Stokkem, kijkt vol verwachting uit naar de rest van 2019. Vooral de afdeling voor bordenbouw ziet een erg drukke periode tegemoet. Zaakvoerder Lode Colson mikt op een toename van 25%, waardoor investeringen in nieuwe machines en mensen zich opdringen.

Elf jaar geleden ging CKS de uitdaging aan om een eigen elektrisch bord te bouwen voor installaties van zonnepanelen. Dit bord zorgt voor de veilige koppeling tussen de PV-installatie en het stroomnet. Intussen heeft CKS de serieproductie ervan opgestart en werd de ijkingsprocedure gestandaardiseerd. Al meer dan 1.500 van deze borden vlogen bij CKS de deur uit. “Samen koppelen ze momenteel meer dan 1 gigawatt aan stroom”, zegt Lode Colson. “Dat kun je vergelijken met de elektriciteit die 1 miljoen huishoudens nodig hebben of met de elektriciteitsproductie van kernreactor Doel 3.”

Naast de fotovoltaïsche borden worden bij CKS nog tal van andere elektrische borden gebouwd. De afdeling is goed voor 16 medewerkers en vertegenwoordigt 16% van de omzet. “Dat zal in 2019 zeker toenemen, want we voorzien een groei van maar liefst 25%” stelt de zaakvoerder. “Tegelijk zetten we de volgende stappen in de digitalisering, breiden we ons machinepark verder uit en werven we bijkomende bordenbouwers aan.”

De totale CKS-groep telt momenteel zo’n 100 medewerkers die ongeveer 20 miljoen omzet genereren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.