cks dilsen nieuwbouw

CKS neemt intrek in nieuwbouw

CKS, het elektrotechnisch bedrijf van Lode Colson en Sabine Pannemans, heeft 1,5 jaar na de eerste spadesteek zopas zijn intrek genomen in een gloednieuw pand in Dilsen-Stokkem.

CKS werd opgericht in 2000 en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige specialist in algemene elektrische installaties, bordenbouw, middenspanning en elektrotechnische automatisatie. Het bedrijf heeft de jongste jaren de wind in de zeilen. Dit onder meer door de toenemende populariteit van groene energie, waar CKS de technieken voor verzorgt. Daardoor werd het bedrijfsgebouw veel te klein, en diende zich met Climatrix van Kim Vaessen een interessante koper aan.

CKS zelf ging even verderop in Dilsen-Stokkem aan de slag met een nieuwbouw. Het pand beschikt over 2.500 m² werk- en opslagruimte en 1.800 m² aan kantoren. Behalve de huidige 77 medewerkers is er plaats voor 25 extra mensen. Opmerkelijk is dat alle technieken (verlichting, HVAC, zonnepanelen en later windmolens) worden aangestuurd door één centraal gebouwbeheerssysteem. "Dit gebouw is het visitekaartje van onze onderneming", aldus de trotse zaakvoerders. "Het is een beetje op de groei gebouwd, hoewel we aan dit tempo toch weer snel op volle capaciteit zullen zijn. En dat is goed nieuws, natuurlijk!"