SS1

Claes en collega’s debatteren over duurzaamheid

Een 70-tal prominente gasten waren dinsdag present op het Sustainable Stories Event van ons nieuwsplatform Made In... Als apotheose van onze reeks rond duurzaam ondernemen, bogen de aanwezigen zich over een aantal actuele thema’s die bijdragen aan een beter milieu en maatschappij. Onder meer Ann Claes (JBC) maakte met een aantal gesmaakte tussenkomsten het belang van duurzaamheid in haar bedrijf duidelijk.

Als introductie gaf onze CEO Koen Verwee toelichting bij het duurzaamheidsbeleid van ons moederbedrijf Mediahuis. Vervolgens werd er druk gedebatteerd over een 7-tal stellingen: De transportsector innoveert te weinig op vlak van alternatieve vervoersmiddelen, het is niet realistisch om kerncentrales te sluiten, er moeten quota komen voor meer vrouwen in bestuursraden, bedrijfsgebouwen moeten energieneutraal zijn, er moet meer Made in Belgium geproduceerd worden dan Made in China, afval is dé basis voor nieuwe producten en werkgeluk van de medewerkers is een absolute prioriteit...

De aanwezigen waren erg enthousiast over het initiatief en over de inzichten die er werden gedeeld. Dat blijkt ook uit de onderstaande fotoreportage!