Claes en Hermans gaan met elkaar in zee

Niet de Mercedes-garages, maar wel de Limburgse meubelwinkels Hermans (in Kuringen) en Claes (in Schulen gaan voortaan onder dezelfde paraplu door het leven. De fusie wordt gevierd met een totaal vernieuwde showroom in Kuringen onder het gemeenschappelijke logo Interieur Hermans/Claes.

Beide handelszaken hebben al een lange geschiedenis achter de rug. Met Manu (52) en Lieven Claes (48) staat bij CS Claes Meubelen de derde generatie aan het roer. Zij namen de fakkel over van hun vader Jos. De zaak werd in 1933 opgericht door grootvader Henri Claes als schrijnwerkerij. “Tot nu toe hadden we ons gespecialiseerd in klassieke meubels,” zegt Manu Claes. “Door de samenwerking met Hermans kunnen we ons toeleggen op het moderne segment.” De showroom in Schulen wordt daarom afgebouwd.

Hugo Hermans (66) begon zijn zaak in 1976 in Herk-de-Stad, maar verhuisde de showroom in 1987 samen met zijn broer Guy naar Kuringen onder de naam Interieur Hermans. “Wij hebben geen opvolging voor de meubelzaak. Ik ben blij dat door de samenwerking met onze collega’s van Schulen mijn geesteskind blijft bestaan,” zegt een geëmotioneerde Hugo Hermans. “Met 123 jaar gezamenlijke ervaring betekent dit een nieuwe start.”

De nieuwe handelszaak gaat van start met een investering van 300.000 euro in de vernieuwde showroom van 1.250 m2, en met maatwerk en 3D-planning voor totaalinrichting als extra troef. De zeven personeelsleden blijven aan boord.