Fakkel JBC Voka

Claes mag fakkel op de schouw stallen

De Fakkel 2023, de prijs voor het beste familiebedrijf van Limburg, verhuist van Hegge in Hamont-Achel naar JBC in Houthalen-Helchteren. Euro Shoe Group uit Beringen en Hoogmartens Wegenbouw uit Oudsbergen staan mee op het podium.

“De Fakkel is een onderscheiding waarmee we familiale ondernemingen in onze provincie belonen en tegelijk inspireren om dezelfde continuïteit en visie aan de dag te leggen als onze laureaat en de andere genomineerden”, zeggen Bart Balis & Ellen Olislagers, het duo dat zich respectievelijk voorzitter van het Family Business Center en directeur Eigenaars-Ondernemers van Voka Limburg mag noemen.

"Het was allesbehalve een makkelijke opdracht voor de jury om een winnaar aan te duiden uit het selecte kransje van drie top-genomineerden. Het zijn immers drie sterke familiebedrijven die visie, continuïteit en familiale governance uitstralen doorheen hun bedrijfsvoering. Maar: er kan maar één met de prijs naar huis gaan, en dat is dit jaar Claes Retail Group (CRG), de holding boven kledingketen JBC. Zaakvoerders Ann & Bart Claes kregen de prijs uit handen van Karin Van De Velde, voorzitter van Voka Limburg, en Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, tijdens de Family Business Happening bij het Hamontse bedrijf Hegge, de laureaat van vorig jaar.

Ann & Bart Claes zijn blij met de prijs: "Deze Fakkel is een mooie bekroning van het harde werk van de afgelopen jaren, en een bevestiging dat we goed bezig zijn binnen de Claes Retail Group. We zien deze award ook als een extra stimulans om de derde generatie op een verstandige manier te integreren in het bedrijf.