Nieuws Limburg Claes siert Pelt met sierbeton (en dakwerken)

Claes siert Pelt met sierbeton (en dakwerken)

Claes siert Pelt met sierbeton (en dakwerken)

Het is feest bij Claes Sierbeton-Dakwerken. Zaterdag wordt immers de verhuizing gevierd naar de splinternieuwe locatie in Pelt. Zaakvoerders Frank Claes en Rowan Mennen investeerden maar liefst 2,2 miljoen euro in de productieruimte, kantoren en faciliteiten voor de medewerkers.

Het is al eventjes geleden dat het team van Claes Sierbeton-Dakwerken de overstap maakte van de oude vestiging in Achel naar de nieuwbouw in Pelt. Maar tot een officiële inhuldiging kwam het nog niet. Daarom nodigt de bedrijfsleiding het grote publiek uit om zaterdag 1 oktober (tussen 11 en 16u) een kijkje te komen nemen.

En het is de moeite. De nieuwe site is gebouwd op het Nolimpark Pelt en telt 2.000 vierkante meter aan productieruimte, 400 vierkante meter kantoren, een inspiratiezone en faciliteiten voor de werknemers. De nieuwe bedrijfshal was goed voor een investering van 2,2 miljoen euro. Wie zaterdag op bezoek gaat, kan in de productiehal de volautomatische menginstallatie en schrijnwerkerij bewonderen. Of bestuderen hoe Claes de duurzaamheid van de fabriek verzekert. “We maken bijvoorbeeld gebruik van slimme schakelaars, zodat de verlichting automatisch wordt uitgeschakeld”, aldus Frank Claes. “Verder werden onze machines uitgerust met energievriendelijke oplossingen. Bovendien werden er ook zonnepanelen geïnstalleerd en wordt het regenwater opgevangen, zodat het gebruikt kan worden in het productieproces. Ook in de
toekomst wordt er zwaar ingezet op duurzaam ondernemen.”

Claes Sierbeton-Dakwerken heeft het afgelopen jaar trouwens achter de schermen gewerkt aan de rebranding, met een nieuw logo, website en bedrijfskleding. De primeur is weggelegd voor de bezoekers aan de nieuwe fabriek, nu zaterdag in Pelt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.