Voka Limburg – JongVoka – Taste – 20231112 – WEB -091

Clubje van jonge horecatoppers wisselt succesrecepten uit

Het jonge geweld van La Botte, Slagmolen, Mardaga, Giuliano of Westpunt: wat kunnen zij van elkaar leren? De koks, zaakvoerders en managers van een aantal topzaken hebben een clubje opgericht waarin ze een aantal keer per jaar ideeën en tips uitwisselen om hun horeca-etablissement nog beter dan nu te runnen.

Sectorverenigingen die willen netwerken bestaan er genoeg. Toch duiken er nog regelmatig nieuwe clubs op die in een bepaalde niche zeer specifieke kennis uitwisselen. Zoals de jonge Limburgse horecaondernemers, die onder de koepel van Jong Voka een vijftal keer per jaar de koppen en messen bij elkaar steken.

"We gaan bij elkaar op bezoek en brengen meteen de tips in de praktijk door samen een lunch of diner te bereiden", zegt Massimo Pagnotta (van Giuliano), bestuurslid van Jong Voka Limburg, die Chef’s Table oprichtte. "Tijdens de laatste activiteit van Jong Voka Limburg, genaamd Jong Voka Taste, zorgden vijf leden elk voor één gang, en de service deden we allemaal samen. Ondertussen wisselen we tips uit en zetten we samenwerkingsverbanden op. Het is bijzonder leerrijk en aangenaam bovendien. We zijn ervan overtuigd dat ervaringsuitwisseling essentieel is om de hoge kwaliteit en efficiëntie van de Limburgse horeca op lange termijn te verzekeren."

Wie zit er zoal in de nieuwe club? Het zijn niet van de minsten, zo blijkt uit dit lijstje:

Massimo Pagnotta - Giuliano
Maverick Snellinx – Traiteur Mas
Giel Meewis – Restaurant Slagmolen
Federico Fasotti – Raineri
Gaspare Giacomazza – La Botte
Gilles Vanderstraeten – Westpunt
Jeff Jorissen – De Tafelaer
Olivier Daenen – Entrepot del Tartufo
Thijs Berben – Versuz
Maurice Vroonen – Bonta
Wout Cardeynaels – Hotel Restaurant Mardaga

Chef’s Table kon tijdens de activiteit Jong Voka Taste tevens rekenen op de steun van een aantal partners, zoals Ranieri, Grit of Fish XL, die investeren in de toekomstige generatie van Limburgse horecatoppers.