Nieuws Limburg Comatra (Ordingen) gaat samenwerken met Euroquip (Hamont-Achel)

Comatra (Ordingen) gaat samenwerken met Euroquip (Hamont-Achel)

Comatra (Ordingen) gaat samenwerken met Euroquip (Hamont-Achel)

De Truiense importeur van achteruitrijcamera’s Comatra heeft voor de verkoop een samenwerkingsakkoord gesloten met Euroquip uit Hamont-Achel. “Het is absoluut nodig om de inspanningen naar verkeersveiligheid te verhogen,” zegt Luc Pirard van Comatra. “Het is soms onvoorstelbaar hoeveel vrachtwagens en grote machines gevaarlijke manoeuvres uitvoeren zonder dat ze iets zien. Er moeten precies nog meer doden vallen vooraleer er iets in beweging komt.”

“Transporteurs hebben geen geld of geen interesse voor achteruitrijcamera’s”.

Pirard klaagt ook de houding van de overheid aan. “In Duitsland worden die camera’s voor 30 tot 40% terugbetaald omdat het een prima investering in veiligheid is. Ik denk dat zoiets in België alleen zal gebeuren als er eens een zoon of dochter van een hoge functionaris bij zo’n ongeval het leven laat. Dat is de harde realiteit.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.