comfort energy1

Comfort Energy is voorbeeld voor Vlaanderen

Brafco, de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars, heeft het Hasseltse bedrijf Comfort Energy uitgeroepen tot beste ambassadeur van de sector. De titel komt er vooral omdat Comfort Energy een voortrekkersrol opneemt om CO2 te reduceren en biobrandstoffen te implementeren.

De jury van de Brafco Awards beoordeelt de leden op basis van inzet, dynamiek en vooruitstrevendheid. Op basis van die analyse werd Comfort Energy van Francis Wanten, uitgeroepen tot beste Vlaamse ambassadeur voor de sector. CEO Stefan Baeten is vereerd: “Wij focussen nu al op de noodzakelijke energietransitie die CO2-uitstoot reduceert. Het is een toekomst waarin mazout (waarin Comfort Energy handelt) juist geplaatst moet worden én nog steeds een belangrijke rol speelt. Maar liefst 32% van Belgen gebruikt mazout nog steeds als primaire warmtebron. Dat we desondanks een voortrekkersrol opnemen om CO2 te reduceren en biobrandstoffen te implementeren, heeft zeker bijgedragen aan het winnen van deze mooie award.”

En dat klopt. Want in de motivatie van de jury staat veel lof over het feit dat Comfort Energy vandaag al samenwerkt met grote mazoutketelproducenten voor een vlotte implementatie van biobrandstoffen. Door deze samenwerking verwarmen de eerste klanten inmiddels met koolstofarmere brandstof. “Een voorbeeld van het bewustzijn binnen onze firma dat we alleen samen kunnen zorgen voor een duurzame verwarmingstoekomst,” besluit Stefan Baeten.