Nieuws Limburg Concentra stapt in bij veelbelovende scale-up

Concentra stapt in bij veelbelovende scale-up

Concentra stapt in bij veelbelovende scale-up

Concentra, de Limburgse investeringsmaatschappij rond de familie Baert, neemt een belang in MobilityPlus, een scale-up die slimme laadoplossingen biedt voor elektrische wagenparken.

MobilityPlus is een groeibedrijf met hoofdkantoor in Gent. Het businessmodel bestaat uit de volledige ontzorging van ondernemingen bij de overschakeling naar een elektrisch wagenpark. Gezien de evolutie in de elektrische voertuigen, wordt MobilityPlus een mooie toekomst voorspeld. En dus was de belangstelling groot om mee te doen met de eerste kapitaalsverhoging.

De eerste ronde is meteen goed voor 1 miljoen euro. Naast Concentra springen ook Luc Opdebeeck (ex-HP), Fritz Mertens (ex-Petercam) en Robert Decant (ex-ESAS) op de trein. “We verwachten dat de vraag naar onze diensten jaarlijks minstens zal verdubbelen,” aldus Jean-François Cheyns, CEO en oprichter van MobilityPlus. “Steeds meer bedrijven komen bij ons aankloppen om hun wagenpark te vergroenen. Met deze kapitaalverhoging zijn we klaar om hierop in te spelen. We willen nu gaan groeien in de grote Belgische steden, de opstart in de buurlanden versnellen en blijven innoveren. Voor 2021 stellen we alvast een omzetgroei van 250% voorop.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.