Nieuws Limburg Conferencepeer verovert China

Conferencepeer verovert China

Conferencepeer verovert China

De Belgische conferencepeer mag naar China uitgevoerd worden. Dat is vrijdag bekendgemaakt op de slotdag van de Limburgweek in Shanghai. De conference is de eerste peer ter wereld die China binnen mag. Het is ook de eerste Belgische fruitsoort die geëxporteerd mag worden naar China. Na Rusland, Hong Kong en India, mag de Belgische conference ook China binnen. Al 3,5 jaar is Marc Evrard bezig met het dossier China, en vrijdag kon hij het verlossende nieuws brengen. “In Peking is het protocol ondertekend dat ons de toelating geeft om peren te exporteren naar China”, aldus de marktontwikkelaar van de Belgische Fruitveiling (BFV). “Dit is historisch nieuws.” “Het moeilijke punt is altijd de voedselveiligheid geweest”, zegt BFV-voorzitter Erik Champagne. “De Chinezen hebben schrik voor bacterievuur, want dat kennen ze niet in China.” “Al bij al is drie jaar nog zo lang niet”, vervolgt Evrard. Voor Spaanse druiven heeft het 9 jaar aangesleept en voor kiwi’s uit Italië 12 jaar.” De eerste lading conference die naar China wordt verscheept, komt uit de perenvuurvrije boomgaarden van het Waasland. Naar Hong Kong verschepen we 2 tot 3 containers per week, voor China kan dat makkelijk het tienvoudige worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer